Francuskie naleśniki z serem i boczniakami

autor: , kategoria: naleśniki, kuchnia francuska , dodano: 2010-07-19
  • Francuskie naleśniki z serem i boczniakami

Składniki:

  • boczniaki [40 dag]
  • olej rzepakowy [4 łyżki]
  • słonecznik ziarna [3 łyżki]
  • mleko [300 ml]
  • jajka [3 ]
  • mąka [20 dag]
  • natka pietruszki [2 łyżki]
  • sól
  • pieprz
  • ser [20 dag] (brie)
  • pomidory [40 dag]
  • śmietana kremówka [2 łyżki]

Przygotowanie:

Z mleka, jaj, mąki przegotować lekko słone ciasto naleśnikowe. Dodać pestki słonecznika i wymieszać.

Boczniaki umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Grzyby podsmażyć na gorącym oleju. Dodać śmietanę i pokrojone pomidory i smażyć ok 2-3 minutki. Dodać pietruszkę i doprawić do smaku.

Na reszcie oleju usmażyć naleśniki (8 sztuk) Na każdy nałożyć farsz, zawinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch naleśników ułożyć ser brie.

Naleśniki zapiekać przez 5-10 minut w rozgrzanym do 200 stopni C.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pascha wielkanocna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe