Francuskie naleśniki z serem i boczniakami

autor: , kategoria: naleśniki, kuchnia francuska , dodano: 2010-07-19
  • Francuskie naleśniki z serem i boczniakami

Składniki:

Przygotowanie:

Z mleka, jaj, mąki przegotować lekko słone ciasto naleśnikowe. Dodać pestki słonecznika i wymieszać.

Boczniaki umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Grzyby podsmażyć na gorącym oleju. Dodać śmietanę i pokrojone pomidory i smażyć ok 2-3 minutki. Dodać pietruszkę i doprawić do smaku.

Na reszcie oleju usmażyć naleśniki (8 sztuk) Na każdy nałożyć farsz, zawinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch naleśników ułożyć ser brie.

Naleśniki zapiekać przez 5-10 minut w rozgrzanym do 200 stopni C.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem