Łosoś zapiekany z jajkiem

autor: , kategoria: ryby, kuchnia polska , dodano: 2010-07-20
  • Łosoś zapiekany z jajkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Wędzonego łososia pokroić na cztery kawałki. Żaroodporny półmisek posmarować masłem, ułożyć kawałki ryby. Na każdą porcje wbić jajko, posypać solą i pieprzem. Rybę wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika i piec aż zetną się jajka. Wyjąc, skropić sokiem z cytryny, posypać posiekana pietruszka i udekorować plasterkami cytryny.

Świetnie smakuje z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe