Łosoś zapiekany z jajkiem

autor: , kategoria: ryby, kuchnia polska , dodano: 2010-07-20
  • Łosoś zapiekany z jajkiem

Składniki:

  • jajka [4 szt.]
  • masło [1 łyżka]
  • natka pietruszki [2 łyżki]
  • sok z cytryny [1 łyżeczka]
  • cytryna [0.5 szt.]
  • sól
  • pieprz
  • łosoś [60 dag] (wędzony)

Przygotowanie:

Wędzonego łososia pokroić na cztery kawałki. Żaroodporny półmisek posmarować masłem, ułożyć kawałki ryby. Na każdą porcje wbić jajko, posypać solą i pieprzem. Rybę wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika i piec aż zetną się jajka. Wyjąc, skropić sokiem z cytryny, posypać posiekana pietruszka i udekorować plasterkami cytryny.

Świetnie smakuje z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kokosanki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem