galaretka ananasowa

autor: , kategoria: galaretki i budynie, kuchnia polska , dodano: 2010-07-20
  • galaretka ananasowa

Składniki:

Przygotowanie:

Żelatynę namoczyć w wodzie. Ananasa wyjąc z puszki i pokroić na kawałki a sok zostawić. zagotować wino z cukrem, starta skorka z cytryny i sokiem ananasowym oraz cytrynowym, wlać rozpuszczona żelatynę i dokładnie wymieszać. Male salaterki wypełnić do 1/3 wysokości wystudzona galaretka, a gdy zastygnie, ułożyć na niej kawałki ananasa. Udekorować wisienkami i zalać reszta przestudzonej galaretki, schłodzić w lodówce .


Czas przygotowania ok 20 minut
Czas oczekiwania ok 1 godzina

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Nescca, 2010-07-26 01:14:10
    Nescca
    1
    hihi ja to wolałabym wino wypić a galaretkę w proszku kupić gotowa :P no ale fajnie zrobic cos fajnego samemu, tylko mi by sie nie chcialo bo to taka droga galaretka :/
  • Laetitia89, 2010-07-26 14:57:54
    Laetitia89
    2
    A ja uważam że na pewno galaretki o takim smaku nie kupimy w sklepie- wiadomo że zrobiona samodzielnie i to jeszcze na winie (!) będzie smakować inaczej niż kupna.
  • ewelline, 2010-07-26 17:59:07
    ewelline
    samodzielnie wykonane galaretki są intensywniejsze w smaku, maja naturalny aromat, no i przede wszystkim są na pewno zdrowsze. Ja na emigracji na początku nie mogłam na polce sklepowej znaleźć galaretki to robiłam sama
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe