Pyszny, mięciutki jabłecznik

autor: , kategoria: ciasta biszkoptowe, kuchnia polska , dodano: 2010-07-21
  • Pyszny, mięciutki jabłecznik

Składniki:

  • jajka [6 szt.]
  • cukier [1.5 szklanki]
  • olej [1 szklanka]
  • mąka pszenna [1.5 szklanki]
  • proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • jabłka [7 szt.]
  • budyń śmietankowy [3 op.]

Przygotowanie:

Jajka ubić z cukrem, mieszając po kolei dodawać : 3 budynie,olej i mąkę na przemian mieszając proszek do pieczenia i cukier waniliowy.

Blachę natłuścić z bułką tartą i piec 45 min.

SMACZNEGO :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sernik z makiem

Komentarze

  • blonde_hair, 2010-07-21 20:20:54
    blonde_hair
    A gdzie jabłka?Maja byc całe, czy mus? Ciasto moze pyszne, ale przepis niekompletny...
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką