Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Uszka z grzybami

  • Uszka z grzybami

Składniki:

Przygotowanie:

Przygotować nadzienie: grzyby namoczyć, a następnie ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić drobniutko. Cebule posiekać i podsmażyć na maśle, wymieszać z grzybami. Doprawić solą i pieprzem.
Zagnieść ciasto z mąki, jajka i letniej wody. Cienko je rozwałkować i pokroić na kwadraciki. Na
każdym kwadraciku położyć łyżeczkę masy grzybowej i zagiąć go po przekątnej. Starannie zlepić końce, a następnie przeciwległe brzegi. Uszka wrzucać do dużej ilości wrzącej osolonej wody. Po ugotowaniu rozkładać na talerze i zalewać gorącą zupą.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • cheakyrockchick, 2010-04-10 13:43:30
    cheakyrockchick
    1
    przepysznie wygladaja. juz mam ochote je zrobic
  • marissima, 2010-06-16 21:56:01
    marissima
    1
    ja robię z pieczarkami

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo