Uszka z grzybami

  • Uszka z grzybami

Składniki:

  • mąka [1 szklanka]
  • jajka [1 szt.]
  • cebula [2 szt.]
  • masło [1 łyżka]
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • grzyby suszone (garść)

Przygotowanie:

Przygotować nadzienie: grzyby namoczyć, a następnie ugotować do miękkości, odcedzić i pokroić drobniutko. Cebule posiekać i podsmażyć na maśle, wymieszać z grzybami. Doprawić solą i pieprzem.
Zagnieść ciasto z mąki, jajka i letniej wody. Cienko je rozwałkować i pokroić na kwadraciki. Na
każdym kwadraciku położyć łyżeczkę masy grzybowej i zagiąć go po przekątnej. Starannie zlepić końce, a następnie przeciwległe brzegi. Uszka wrzucać do dużej ilości wrzącej osolonej wody. Po ugotowaniu rozkładać na talerze i zalewać gorącą zupą.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ptysie z kremem

Komentarze

  • cheakyrockchick, 2010-04-10 13:43:30
    cheakyrockchick
    1
    przepysznie wygladaja. juz mam ochote je zrobic
  • marissima, 2010-06-16 21:56:01
    marissima
    1
    ja robię z pieczarkami

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem