Kotlety mielone

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2009-12-02
  • Kotlety mielone

Składniki:

  • mielona wieprzowina [50 dag]
  • cebula [2 szt.]
  • jajka [1 szt.]
  • kajzerka [1 szt.]
  • bułka tarta [4 dag]
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięsa mielonego [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Cebule obrać, drobno posiekać i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu (łyżka). Kajzerkę przez kilka minut moczyć w wodzie, potem odcisnąć i dodać do mięsa wraz z jajkiem, cebulą, przyprawą do mielonego. Masę dokładnie wyrobić, doprawić do smaku i podzielić na 12 porcji, uformować z niej owalne kotlety, oprószyć je bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu Podawać z ziemniakami piure, warzywami i ostrym sosem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem