Kotlety mielone

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2009-12-02
  • Kotlety mielone

Składniki:

Przygotowanie:

Cebule obrać, drobno posiekać i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu (łyżka). Kajzerkę przez kilka minut moczyć w wodzie, potem odcisnąć i dodać do mięsa wraz z jajkiem, cebulą, przyprawą do mielonego. Masę dokładnie wyrobić, doprawić do smaku i podzielić na 12 porcji, uformować z niej owalne kotlety, oprószyć je bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu Podawać z ziemniakami piure, warzywami i ostrym sosem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe