Pieczarki i brokuły w jajku
autor: slyvvia,
kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano:
2010-07-25
Składniki:
- brokuł [110 g]
- pieczarki [110 g]
- jajka [1 szt.]
- bułka tarta [0.5 łyżki]
- bazylia [1 szczypta] (suszona)
- oliwa z oliwek [2 łyżki]
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Brokuły i pieczarki oczyścić, opłukać i podzielić na mniejsze kawałki. Jajko rozmącić z suszoną bazylią oraz solą i pieprzem do smaku, wymieszać z bułką tartą i niewielką ilością wody. Warzywa wrzucić na rozgrzaną oliwę, smażyć mieszając aż się zarumienią. Zalać jajkiem i smażyć jeszcze chwilę, aż masa się zetnie.
Podawać z ryżem (u mnie naturalny, brązowy) i zielonym groszkiem (użyłam mrożonego, więc chwilę podgotowałam).
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: zupa brokułowa
Komentarze