Pieczarki i brokuły w jajku

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-07-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczarki i brokuły w jajku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczarki i brokuły w jajku

Składniki:

  • brokuł [110 g]
  • pieczarki [110 g]
  • jajka [1 szt.]
  • bułka tarta [0.5 łyżki]
  • bazylia [1 szczypta] (suszona)
  • oliwa z oliwek [2 łyżki]
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Brokuły i pieczarki oczyścić, opłukać i podzielić na mniejsze kawałki. Jajko rozmącić z suszoną bazylią oraz solą i pieprzem do smaku, wymieszać z bułką tartą i niewielką ilością wody. Warzywa wrzucić na rozgrzaną oliwę, smażyć mieszając aż się zarumienią. Zalać jajkiem i smażyć jeszcze chwilę, aż masa się zetnie.
Podawać z ryżem (u mnie naturalny, brązowy) i zielonym groszkiem (użyłam mrożonego, więc chwilę podgotowałam).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa brokułowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką