Naleśniki z masą serowo-pieczarkową

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2010-07-28
  • Naleśniki z masą serowo-pieczarkową

Składniki:

Przygotowanie:

Z mąki, mleka, wody i jajek przyrządzamy ciasto naleśnikowe, dodajemy szczyptę soli.

Smażymy cienkie naleśniki.

Kroimy pieczarki w talarki i drobno cebulę. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy, aż woda z pieczarek odparuje. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Teraz najpyszniejsza część :) - do gorących pieczarek wrzucamy starty żółty ser+wędzony, powstaje pyszna masa serowo-pieczarkowa. Ser wędzony sprawia, że masa nie wydaje się mdła i fantastycznie pachnie. Nakładamy na naleśniki gorącą masę i zawijamy w koperty lub jak kto woli :)
Palce lizać :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe