Śląskie rolady

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia polska , dodano: 2010-07-29
  • Śląskie rolady

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso (preferuje indycze) pokroic na plastry mniej wiecej 0,5 cm grubości,
rozklupywac i układac gotowe plastry na sobie przespując wegetą, plastry posmarowac musztardą posypac piepszem i solą, na tak przygotowany plaster mięsa ułożyc pokrojąne w plastry cebulke, kiełbase oraz boczek (mozna dac takze ogórek konserwowy, zalezy od upodoban:), gotowe plasty zwinąc w rulon pozwijac białą nicią ( w małych ilościach ona jest poterzebna tylko po to aby rolady nam nie nie rozpadły podczas smazenia, uzywamy tylko białej nici poniewaz inne kolory farbia!) w brutfance rozpusic margaryne włozyc gotowe rolady i dusic pod przykryciem z zielem angielskim liściem laurowym oraz pieprzem w kulkach ( kiedy zaczyna skwierczec dodac wody) kiedy rolady sie przypieka posypac wegeta papryka lekko osolic i popieprzyc. Kiedy mieso jest miekkie oraz przyrumienione zyciaglac rolady i poczekac az ostygną. Kiedy rolady są zimne ściagnąć nici (wazne poniewaz jak to zrobimy kiedy rolady beda ciepłe rozpadna sie) dorobic pyszny sos podgrzac wraz z roladami i podac z modra kapusta oraz kluski na które przepis jeszcze podam :)

    Śr. ocena: 3.88 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • kasiunia920, 2010-07-29 00:15:45
    kasiunia920
    przepraszam wysłało mi sie 2 razy
    Komentarz
  • slyvvia, 2010-07-29 17:56:26
    slyvvia
    2
    uwielbiam takie rolady szkoda, że takie kaloryczne
  • dodaja, 2010-08-02 13:46:11
    dodaja
    2
    Widze, ze moje slaskie klimaty . Pyyyyychoootaaa!
  • kiciakasia, 2010-08-02 18:42:54
    kiciakasia
    śląskie klimaty, uzurpacja zaawansowanego słownictwa, ale ortografia boli...
    Komentarz
  • kiciakasia, 2010-08-02 18:43:23
    kiciakasia
    a śląskie rolady powinny być wołowe
    Komentarz
  • dodaja, 2010-08-03 11:40:52
    dodaja
    Nie używanie polskich znaków, nie jest błędem ortograficznym. Wczoraj miałam problemy z klawiaturą... Ale jak się nie ma do czego doczepić to trudno.
    Komentarz
  • kasiunia920, 2010-08-03 23:44:31
    kasiunia920
    nie przejmota sie !
    Komentarz
  • malinka118, 2010-08-04 13:05:15
    malinka118
    3
    Zdjęcie pochodzi stąd http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/rolady_slaskie2
  • kasiunia920, 2010-08-04 19:44:07
    kasiunia920
    tak zdj nie mam dlatego szukam jakich kolwiek PODOBNYCH do mojego efektu
    Komentarz
  • lentilka, 2010-08-06 12:11:56
    lentilka
    0
    A mi tu brakuje ogórka kiszonego i czosnku.


    kiciakasia:
    Tradycyjne rolady powinny być wołowe, ale z piersi z kurczaka albo z indyka są po prostu smaczniejsze

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe