Śląskie rolady

autor: , kategoria: z wieprzowiny, kuchnia polska , dodano: 2010-07-29
  • Śląskie rolady

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso (preferuje indycze) pokroic na plastry mniej wiecej 0,5 cm grubości,rozklupywac i układac gotowe plastry na sobie przespując wegetą, plastry posmarowac musztardą posypac piepszem i solą, na tak przygotowany plaster mięsa ułożyc pokrojąne w plastry cebulke, kiełbase oraz boczek (mozna dac takze ogórek konserwowy, zalezy od upodoban:), gotowe plasty zwinąc w rulon pozwijac białą nicią ( w małych ilościach ona jest poterzebna tylko po to aby rolady nam nie nie rozpadły podczas smazenia, uzywamy tylko białej nici poniewaz inne kolory farbia!) w brutfance rozpusic margaryne włozyc gotowe rolady i dusic pod przykryciem z zielem angielskim liściem laurowym oraz pieprzem w kulkach ( kiedy zaczyna skwierczec dodac wody) kiedy rolady sie przypieka posypac wegeta papryka lekko osolic i popieprzyc. Kiedy mieso jest miekkie oraz przyrumienione zyciaglac rolady i poczekac az ostygną. Kiedy rolady są zimne ściagnąć nici (wazne poniewaz jak to zrobimy kiedy rolady beda ciepłe rozpadna sie) dorobic pyszny sos podgrzac wraz z roladami i podac z modra kapusta oraz kluskami na które przepis jeszcze podam :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • kasiunia920, 2010-07-29 00:14:44
    kasiunia920
    przepraszam wysłało mi sie 2 razy
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem