Barszcz chrzanowy

autor: , kategoria: zupy, Wielkanocne potrawy , dodano: 2010-07-30
  • Barszcz chrzanowy

Składniki:

Przygotowanie:

Kości umyć, warzywa obrać i opłukać. Z kości i warzyw ugotować pięć szklanek wywaru, odcedzić, dodać starty chrzan, pokrojoną i podsmażoną wędzonkę oraz czosnek roztarty z solą. Zabielić barszcz śmietaną rozmieszaną z mąką. Zagotować i doprawić do smaku. Na talerzach ułożyć przekrojone na pół jaja i wlać barszcz. Posypać posiekaną natką.

    Śr. ocena: 3.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • checka707, 2010-09-27 14:30:50
    checka707
    1
    Przepis prosty, barszczyk bardzo szybko ugotowany, tylko ten smak dla mnie trochę za słodki. A dla rodziny za bardzo chrzanowy

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe