Paszteciki z kurczakiem i pieczarkami

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-07-30
  • Paszteciki z kurczakiem i pieczarkami

Składniki:

Przygotowanie:

1.Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z solą. Dodać margarynę i drobno posiekać ostrym nożem, mieszając jednocześnie z mąką. Dodać wodę i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulkę i włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować na placek grubości 4 mm.
2. Mięso z kurczaka zemleć w maszynce. Pieczarki oczyścić, opłukać i pościekać. Podsmażyć na margarynie, dodać mielone mięso, żółtka i wino, podsmażać 2 minuty, zdjąć z ognia, przyprawić solą, pieprzem i estragonem.
3. Z połowy rozwałkowanego ciasta wyciąć szklanką krążki, z drugiej połowy wyciąć nieco mniejsze krążki, posługując się mniejszą szklaneczką. Na większe krążki ułożyć kopczyki farszu, przykryć mniejszym krążkiem i zlepić, smarując cienko białkiem. Paszteciki posmarować rozmąconym jajkiem, ułożyć na natłuszczonej blasze. Wstawić do nagrzanego do temp. 200 stopni Celsjusza piekarnika i piec przez 25 minut. Podawać gorące.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe