Gruszki w czerwonym winie

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2009-12-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki w czerwonym winie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki w czerwonym winie

Składniki:

Przygotowanie:

Do garnka wlać wino z cukrem, cynamonem i skórką z pomarańczy oraz cytryny. Gruszki obrać, wyjąć gniazda nasienne (starając się nie przepołowić gruszek). Gotować gruszki na wolnym ogniu, aż zmiękną, wyjąć, a sos gotować do zgęstnienia.
Gruszki polać gorącym sosem i udekorować gałązkami mięty oraz kandyzowanymi skórkami pomarańczy i cytryny.

    Śr. ocena: 3.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • zlosliwiec, 2009-12-10 07:35:20
    zlosliwiec
    1
    Wg mnie sos z czerwonego wina nie smakuje dobrze, nawet "przyprawiony" sokiem z gruszek. Owszem, to może być kwestia gustu, ale ja wino to tylko do potrawki z królika dodaję. Tam pasuje, i tylko białe.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe