Modro kapusta

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia polska , dodano: 2010-08-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Modro kapusta
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Modro kapusta

Składniki:

Przygotowanie:

Kapuste siekamy NIE GRUBO! zalewamy wodą dodajemy wegete, ziele angielskie, liść laurowy, solimy, piepszymy i dodajemy pieprz w kulkach. Po ugotowaniu, kapusta musi byc miekka odcedzamy. Lekko kropimy octem aby rozjasniała. Na potelni rozpuszczamy masło lub smalec i smazymy drobo posiekana cebule, doprawiamy ją do smaku. dodajemu do kapusty zasmarzoną cebulke lekko piepszymy i wegetujemy całość. I gotowe :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • dodaja, 2010-08-02 13:44:39
    dodaja
    0
    Uwielbiam, do rolad i klusek. Moja mama dodtkowo daje boczek ! Niebo w gebie
  • ewelline, 2010-08-02 14:18:51
    ewelline
    ja nie przepadam , wiec oceniać nie będę
    Komentarz
  • Kaoru22, 2013-10-21 12:38:07
    Kaoru22
    Moja babcia dodaje jeszcze rodzynki lub żurawinę - pasuje do wołowiny
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe