Racuchy z jabłkiem

autor: , kategoria: placki, kuchnia polska , dodano: 2009-12-03
  • Racuchy z jabłkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Jabłko obrać i utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, zachowując cały sok. Dodać pozostałe składniki, starannie wymieszać. Na gorącym oleju smażyć rumiane racuszki.

    Śr. ocena: 4.25 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • kaska222, 2009-12-03 18:54:00
    kaska222
    Uwielbiam racuchy
    Komentarz
  • m.a.r.t.a, 2009-12-03 19:48:56
    m.a.r.t.a
    3
    U mnie racuchy z cukrem pudrem to podstawa
  • kropka75, 2010-01-15 11:18:38
    kropka75
    1
    Nareszcie przepis na racuchy, który nie zawiera pół kilo proszku do pieczenia. Na pewno zrobię.

    Wyglądają przepięknie.

    Jadłam wiele razy, ale zwykle czuję ten proszek w nadmiarze. Dodaję do ulubionych.
  • smoccos, 2010-01-20 09:55:11
    smoccos
    1
    Racuchy robiłam dwa razy w życiu i za każdym razem wyszły mi surowawe w środku..
    Wypróbuję ten przepis, może się uda tym razem
  • Berlinianka, 2010-02-26 08:43:23
    Berlinianka
    TU wszystko się nazywa racuchy? I z ziemniakami i bez :P Ja zawsze myślałam, że racuchy to z drożdżami muszą być
    Komentarz
  • SweetFruit, 2010-04-28 00:17:36
    SweetFruit
    A co łączy te mąki, jeżeli nie ma mleka ani nic? Nie rozpadną się te racuchy?
    Komentarz
  • Pluppy, 2010-06-23 18:44:15
    Pluppy
    -2
    Ja zrobiłam zmodyfikowaną wersję
    nie miałam mąki kukurydzianej więc dodałam 6 łyżek zwykłej, ale, że bez żadnego mleka ani jajek? dodałam dwa jajka
    starłam jajko i wsadziłam, no i dosypałam cukier cynamonowy, a że nie czuć było cukru tylko cynamon to wsypałam łyżkę zwykłego też bardzo dobre no i oczywiście proszek do pieczenia
  • rima19, 2013-03-11 08:41:28
    rima19
    Zrobiłam również trochę zmodyfikowaną wersję- przede wszystkim dla mnie proszek do pieczenia nie służy do smażenia więc go nie dodawałam. jeśli mi nie wyrosną o ćwierć mm katastrofy nie będzie. Za to dodałam szczyptę cynamonu, jajko i łyżkę mleka. Ponieważ ciasto było i tak gęste nakładałam łyżką i delikatnie ubijałam. Następnie po zdjęciu z patelni odsączyłam z tłuszczu i dziecko pożarło wraz ze mną Trochę gumowe, ale smaczne
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem