Kurczak po meksykańsku

autor: , kategoria: z drobiu, dodano: 2010-08-03
  • Mniam: 16
    Mniam zdjęcie! Kurczak po meksykańsku
    Mniam: 16
    Mniam zdjęcie! Kurczak po meksykańsku

Składniki:

Przygotowanie:

Danie z serii jednogarnkowych - szybkie i proste w przygotowaniu.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę pokrojoną w piórka i rozgnieciony czosnek. Dodać pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i razem podsmażyć kilka minut aż mięsko się przyrumieni.
Paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do mięsa razem z pomidorami i dusić po przykryciem ok. 10 minut. Następnie dodać odsączoną kukurydzę i fasolę, doprawić solą, pieprzem i chili - musi być ostre.
Podawać z ryżem.

Jedną puszkę fasoli można zastąpić fasolą w sosie pomidorowym cayenne a przyprawę chili świeżymi papryczkami.

Smacznego:)

    Śr. ocena: 4.83 / recenzji: 15 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • klada, 2010-08-03 22:48:18
    klada
    Super, na pewno niedługo spróbuję
    Uwielbiam meksykańską kuchnię.
    Komentarz
  • ewelline, 2010-08-04 12:05:47
    ewelline
    bardzo ładnie wygląda na pewno równie dobrze smakuje! zresztą piersi z kurczaka są dobre na każdy sposób
    Komentarz
  • motylek2701, 2010-08-11 13:41:55
    motylek2701
    3
    dzisiaj zrobiłam i wyszło super nieco zmodyfikowałam przepis i zamiast 4 cebul dodałam 2 i jakieś 5cm pora. Nawet mojej mamie posmakowało a to już na prawdę komplement. Gwiazdki za pomysł, zdjęcie no i smak
  • kropcia007, 2010-08-11 17:49:26
    kropcia007
    Motylek ale przeciez w przepisie sa 2 cebule
    Komentarz
  • brzydula_81, 2010-08-11 18:05:35
    brzydula_81
    2
    bardzo fajny przepis- niezwykle aromatyczny kurczak w towarzystwie moich ulubionych warzyw.
    gwiazdki za:
    zdjecie
    klarowny przepis
  • motylek2701, 2010-08-11 20:19:49
    motylek2701
    łaaaaa fakt, tam są 4, ale ząbki czosnku moja gafa no cóż to tym bardziej przepis zmodyfikowałam
    Komentarz
  • ewelline, 2010-08-13 17:08:33
    ewelline
    1
    bardzo smaczne, aromatyczne i dość szybko się robi zrobiłam to przedwczoraj tylko ze z jedna puszka czerwonej fasolki bo nie lubię jak jest jej za dużo i u mnie zagościła jeszcze bazylia, bo nie mogłam się powstrzymać by jakieś zioło dodać to taki kurczak a'la Chili con carne
  • DoriskaJ, 2010-08-16 16:49:00
    DoriskaJ
    2
    Przed chwilą zjadłam i chylę głowę przed autorem. Łatwe, smaczne, pożywne i kolorowe danie. Co prawda wyszło na włoską nutę, bo pomidory w puszce były przyprawione oregano i bazylią, ale wersja meksykańska musi być również powalająca. Ominęłam jedynie chili, bo będzie to danie jadł mój 2-letni synek.
  • Asia31, 2010-08-24 22:07:19
    Asia31
    1
    dzis robilam super wyszlo
  • isabelmm, 2011-02-21 13:04:16
    isabelmm
    1
    Świetny i prosty przepis. Zaserwowałam z ryżem, a drugim razem użyłam jako farszu do tortilli, polecam oba sposoby podania. Smacznie i kolorowo
  • smyk89, 2011-02-26 14:27:58
    smyk89
    1
    pyszne i bardzo proste danie ugotowałam ostatnio na romantyczną kolację dla mojego mężczyzny, był zachwycony, co jest chyba najlepszą recenzją
  • Ieka, 2011-05-05 12:29:24
    Ieka
    to i ja wybróbuję bo prezentuje się wspaniale biegnę po składniki !


    Komentarz
  • Ieka, 2011-05-05 16:56:37
    Ieka
    Hayley super przepis ! Tż smakowało, i sama jestem pod wrażeniem bo on wogóle mało co je oprócz swojej kuchni a tu wszystko zjedzone mnie też bardzo smakowało i już myślę, kiedy znów zrobić, na pewno będę do przepisu często wracać
    Komentarz
  • Ieka, 2011-05-05 16:57:29
    Ieka
    1
    zapomniałam o gwiazdkach oczywiście 5
  • oleksy56, 2011-10-30 16:49:41
    oleksy56
    o tego szukałam zrobię to napiszę jak wyszło, ale już widzę że będę zadowolona
    Komentarz
  • Myszolka91, 2012-09-09 20:09:41
    Myszolka91
    0
    pomysl jest ok wszystko ladnie,pieknie,smacznie, kolorowo ale ja radzilabym piers kurczaka przyprawic wczesniej i wstawic do lodowki. Ja przyprawilam chilli i ziolami bylo pyszne.
  • hayley01, 2012-09-13 18:06:45
    hayley01
    A wg mnie nie trzeba wcześniej przyprawiać. Podczas duszenia mięso przechodzi smakiem aromatycznego sosu i jest bardzo smaczne. Szkoda tracić na to czas.

    MARTA0000 po raz kolejny wypisujesz jakieś bzdury o tym co kupujesz w Lidlu, zamiast konstruktywnej opinii.
    Nie wykonałaś potrawy to jej nie oceniaj! A za super pomysł nie daje się 1,5 gwiazdki.
    Komentarz
  • BabyParis, 2012-09-17 17:26:55
    BabyParis
    0
    smakowicie wyglada....
  • Julusienka, 2012-10-04 12:56:21
    Julusienka
    0
    to musi byc dobre, nie jest wyszukane, ale bankowo smaczne
  • suchykot, 2013-03-22 17:04:54
    suchykot
    0
    przepyszne to danie, trzeba koniecznie wypróbować
  • Wenress, 2013-08-19 13:04:46
    Wenress
    0
    Pyszne, proste w przygotowaniu i mało kaloryczne! Jeden z moich ulubionych obiadów, i jeszcze ładnie wygląda
  • cashmere, 2013-08-26 16:19:34
    cashmere
    0
    Przed chwilą zrobiłam. Pycha!!! Tylko pomidory z puszki zastąpiłam świeżymi i dałam jedną puszę fasoli. Bałam się że będzie jej za dużo ale widzę że i dwie można śmiało dawać Muszę koniecznie poszukać następnym razem tej w sosie cayenne!
  • Wyprasowane, 2013-08-28 13:54:51
    Wyprasowane
    0
    Bardzo fajny przepisa! Wypróbowałam już nie jeden raz Smakował całej rodzinie Śmiało można polecic
    Wszystkie składniki doskonle do siebie pasują i jeszcze w tym wszytkim chili! Rewelacja

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 6
    Tarta z mascarpone i truskawkami
  • Mniam: 3
    Pierniczki miodowe
  • Mniam: 7
    Sałatka z kurczakiem gyros
  • Mniam: 10
    Pyszne wilgotne ciasto czekoladowe z masą serową :D

Zamknij