Tarta rabarbarowa - duńska wersja Rabarbar Tærta

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-08-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta rabarbarowa - duńska wersja Rabarbar Tærta
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta rabarbarowa - duńska wersja Rabarbar Tærta
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta rabarbarowa - duńska wersja Rabarbar Tærta
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta rabarbarowa - duńska wersja Rabarbar Tærta
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta rabarbarowa - duńska wersja Rabarbar Tærta
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta rabarbarowa - duńska wersja Rabarbar Tærta

Składniki:

Przygotowanie:

Oczyścić rabarbar i pokroić w mniejsze kawałki.
Położyć rabarbar na forme do tarty i posypać cukrem.
Zagnieść ciasto (cukier,maka i masło).
Ciasto pokruszyć na rabarbar.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C.
Piec na 200 st okolo 30 min.
Po upłynięciu czasu sprawdzić ciasto czy już jest OK.Ja zazwyczaj trochę skubnę i swoimi kubkami smakowymi oceniam.

* Najlepiej smakuje jeszcze ciepła.
* Polecam ją ze śmietaną kwaśną np.18%.Tak jedzą to w Danii.
Wystarczy pacnąć kleksa śmietany obok i zajadać się.

    Śr. ocena: 3.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • ewelline, 2010-08-04 12:12:34
    ewelline
    och gdybym ja miała rabarbar. . .
    Komentarz
  • Becia0d, 2012-07-03 20:58:54
    Becia0d
    0
    Byłoby super, gdyby kruszonka (ciasto..) nie pływało w tłuszczu. w rezultacie u góry zrobił się twardy jak kamień karmel a pod spodem surowe. Następnym razem zrobię ze swoim przepisem na ciasto, bo poza tym jest bomba. A myślałam że bez spodu będzie problem
  • Sensuel, 2012-07-07 10:39:18
    Sensuel
    Mnie nic w tłuszczu nie pływa, a robie ten deser bardzo czesto z jabłkami
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe