Babka kukurydziana

autor: , kategoria: ciasta drożdżowe , dodano: 2010-08-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka kukurydziana
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka kukurydziana

Składniki:

  • mąka kukurydziana [500 g]
  • jajka [4 szt.]
  • cukier [150 g]
  • drożdże [70 g]
  • mleko [600 ml]
  • tłuszcz (do wysmarowania formy)

Przygotowanie:

1. Z drożdży zrobić rozczyn.

2. Make kukurydziana sparzyć wrzącym mlekiem.

3. Jajka rozdzielić. Żółtka ubić z cukrem a z białek ubić piane.

4. Do wystudzonej maki dodać rozczyn,żółtka, białka ubite na piane i wymieszać.

5. Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypana np kaszą manną.

6. Piec ok 45 minut w ok. 180 stopniach Celsjusza.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto Pani Walewska

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką