Babka kukurydziana

autor: , kategoria: ciasta drożdżowe , dodano: 2010-08-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka kukurydziana
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Babka kukurydziana

Składniki:

Przygotowanie:

1. Z drożdży zrobić rozczyn.

2. Make kukurydziana sparzyć wrzącym mlekiem.

3. Jajka rozdzielić. Żółtka ubić z cukrem a z białek ubić piane.

4. Do wystudzonej maki dodać rozczyn,żółtka, białka ubite na piane i wymieszać.

5. Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypana np kaszą manną.

6. Piec ok 45 minut w ok. 180 stopniach Celsjusza.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem