Zapiekanki lekko pikantne

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2010-08-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zapiekanki lekko pikantne
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zapiekanki lekko pikantne

Składniki:

Przygotowanie:

1. Cebulę drobno pokroić, pieczarki obrać i pokroić w półplasterki. Podsmażyć cebulę na odrobinie oliwy, dodać pieczarki. Posypać odrobiną soli, tymiankiem (ok. 0,5-1 płaska łyżeczka) oraz obficie pieprzem. Smażyć chwilę aż pieczarki się przyrumienią.
2. Bułki przekroić na pół, położyć na nich warstwę pieczarek, plasterek sera. Czosnek przecisnąć przez praskę i odrobiną posmarować ser na każdej zapiekance. Na wierzchu położyć po 2-3 plasterki salami.
3. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni, zapiekanki piec przez ok. 12 minut.
4. Po wyjęciu z pieca każdą zapiekankę polać keczupem (polecam pikantny Heinz) i posypać szczypiorkiem.

Zamiast pikantnego salami używam również czasem wędzonego boczku w plastrach, zapiekanki również wychodzą pyszne i bardzo aromatyczne. :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem