Ciastka owsiane

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2010-08-06
  • Ciastka owsiane

Składniki:

Przygotowanie:

1. Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku umieszczonym na garnku z gotującą się wodą; odstawiamy do przestudzenia.
2. Żółtka ucieramy z masłem, cukrem, aromatem, olejem i przestudzoną czekoladą. Dodajemy pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy. Łączymy z mąką wymieszaną z proszkiem.
3. Na końcu dodajemy płatki, orzechy i rodzynki. Dokładnie mieszamy.
4. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę nakładamy łyżeczką porcje ciasta (osobiście wolę formować je ręcznie, są wówczas zgrabniejsze).
5. Pieczemy 15-20 minut w 180-200 stopniach.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 65 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem