Ciasteczka rumowe

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2010-08-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka rumowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka rumowe

Składniki:

  • mąka [200 g] (krupczatka)
  • cukier puder [150 g]
  • masło [200 g]
  • żółtko z jajka [3 ]
  • rum [3 łyżki]
  • rodzynki [100 g]

Przygotowanie:

1. Rodzynki zalać rumem i odstawić w ciepłe miejsce.
2. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Powoli dodać mąkę, dokładnie wymieszać i na koniec dodać lekko odsączone rodzynki..
3. Na wyłożonej papierem blaszce układać małe porcje ciasta. Piec 15-18 minut w 200 stopniach.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Polecany film:

Paluchy wiedźmy na Halloween FB

Komentarze

  • 28nana, 2010-08-06 15:11:15
    28nana
    widzę robi nam się plaga " podkradanych " zdjęć
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta