Owsianka z truskawkami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, dla diabetyków , dodano: 2010-08-08
  • Owsianka z truskawkami

Składniki:

Przygotowanie:

Na wodzie ugotować do miękkości (nie rozgotowywać, bo rośnie indeks glikemiczny potrawy i tracą się jej wartości odżywcze) płatki owsiane. Powinny mieć konsystencję papki, tak żeby wchłonęły wodę, ale w niej nie pływały.
Posłodzić wg gustu. Zamiast cukru można dodać miodu, słodziku albo zostawić bez doprawiania.
Truskawki pokroić w drobną kostkę i dodać do owsianki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe