Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

autor: , kategoria: pierogi, kuchnia polska , dodano: 2010-08-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Składniki:

Przygotowanie:

Przepisu na ciasto na pierogi nie podaję, gdyż każdy ma swój ulubiony :)

Zatem farszyk:

Kaszę gryczaną gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Ja dodaję do wody zamiast soli kostkę mięsną, ale to kwestia gustu.

Twaróg rozkruszamy widelcem i mieszamy z wystudzoną kaszą.

Boczek (lub inną wędzonkę) podsmażamy na patelni z cebulką na rumiano.

Mieszamy wszystko razem i doprawiamy do smaku majerankiem i ew. solą, ale kasza i boczek są słone, więc dodatek soli nie jest konieczny.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Angelina94, 2010-08-13 19:44:16
    Angelina94
    Kocham te pierogi moja babcia takie robi
    Komentarz
  • anka_bunio, 2010-11-07 15:37:49
    anka_bunio
    3
    Pierożki są pyszne. Ja jednak spałaszowałam wersję bezmięsną, bo nie jadam.
  • andruszki, 2010-12-19 18:36:04
    andruszki
    1
    Bardzo dobre! dzisiaj u mnie królowały na obiedzie. Do farszu dodałam trochę wyciśniętego czosnku bo bardzo go lubimy.
  • julkazolka, 2016-04-18 15:36:56
    julkazolka
    Pyszna propozycja! Ja osobiście polecam każdemu gołąbki z kaszą gryczaną. Naprawdę doskonała danie! Link do przepisu: https://www.winiary.pl/smakasze/przepis-golabki-z-kasza-gryczana.html#przepisy
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe