Ostre świderki

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-08-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ostre świderki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ostre świderki

Składniki:

  • cukinia [2 szt.] (małe)
  • pomidory [1 szt.] (duży i mięsisty)
  • cebula biała [1 szt.]
  • papryka żółta [1 szt.]
  • chili (przyprawa) [1.5 łyżeczki]
  • sok pomidorowy [0.75 szklanki]
  • mąka pszenna [1 łyżka]
  • pieprz ziołowy [1 szczypta]
  • sól [1 szczypta]
  • oliwa z oliwek [4 łyżki]
  • bazylia [1 szczypta] (do posypania)
  • makaron [200 g] (świderki)

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu al dente. W międzyczasie obieramy i kroimy cukinię w słupki, paprykę w paski, cebulę w wiórki. Wszystko wrzucamy na rozgrzaną oliwę i dusimy do miękkości. Pomidor kroimy w kostkę, dorzucamy do pozostałych warzyw. W szklance rozprowadzamy mąkę z sokiem pomidorowym i zalewamy warzywa na patelni. Mieszamy chwilę. Wrzucamy makaron i doprawiamy chili oraz solą i pieprzem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Węglowodany - jakie jeść żeby nie tyć

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką