Ostre świderki

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-08-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ostre świderki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ostre świderki

Składniki:

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu al dente. W międzyczasie obieramy i kroimy cukinię w słupki, paprykę w paski, cebulę w wiórki. Wszystko wrzucamy na rozgrzaną oliwę i dusimy do miękkości. Pomidor kroimy w kostkę, dorzucamy do pozostałych warzyw. W szklance rozprowadzamy mąkę z sokiem pomidorowym i zalewamy warzywa na patelni. Mieszamy chwilę. Wrzucamy makaron i doprawiamy chili oraz solą i pieprzem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe