Buraczki na zimno ze śmietaną

autor: , kategoria: surówki, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-12-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Buraczki na zimno ze śmietaną
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Buraczki na zimno ze śmietaną

Składniki:

Przygotowanie:

Należy po prostu wymieszać śmietanę z przyprawami aż się rozpuszczą, zalać buraki i cebulę i wymieszać.
Banalne, a pyszne ;)

    Śr. ocena: 4.22 / recenzji: 14 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 7

Komentarze

  • zlosliwiec, 2009-12-04 17:03:05
    zlosliwiec
    3
    Potwierdzam, bardzo dobra sałatka do tradycyjnego polskiego obiadu. Ta wersja jest taka "domowa"
  • Meariel, 2009-12-05 00:47:52
    Meariel
    Dobra, jutro robię. Tylko będę podgrzewać, bo najlepsze ciepłe!
    Komentarz
  • Ashira, 2009-12-05 16:25:51
    Ashira
    Meariel spróbuj na zimno, są naprawdę dobre. najwyżej podgrzejesz potem. wiem, że gusta są różne ale warto spróbować czasem czegoś nowego
    Komentarz
  • kathy8998, 2009-12-06 18:44:20
    kathy8998
    3
    Uwielbiam, zarówno na ciepło jak i na zimno
  • Eowina1818, 2009-12-14 21:28:50
    Eowina1818
    0
    uwielbiam buraczki!
    A te wyglądają naprawdę smakowicie!
  • maatra, 2009-12-16 10:13:48
    maatra
    moje ulubione buraczki. palce lizac. dodam tylko,ze na cieplo tez sa zjadliwe
    Komentarz
  • one_shot, 2010-01-06 21:46:31
    one_shot
    Zamiast cebulki można dodać ząbek czosneczku albo oba na raz
    Komentarz
  • one_shot, 2010-01-06 21:47:11
    one_shot
    0
    pyszności po prostu
  • malinka118, 2010-01-09 16:07:46
    malinka118
    1
    Mnie osobiście bardziej smakują bez śmietany, ale z kminkiem.
  • gaga87, 2010-01-09 16:32:55
    gaga87
    2
    znam ten przepis na buraczki ze śmietanką, jednak na ciepło i przyznam, że tak najbardziej mi smakują Na zimno próbowałam, ale to już dla mnie nie ten smak.
  • aprilla86, 2010-01-10 15:06:58
    aprilla86
    1
    na cieplo najlepsze
  • Ashira, 2010-01-10 15:30:52
    Ashira
    mam nadzieję, że nikogo nie urażę, ale... zastanawiam się tylko czy chociaż część spróbowała w takiej formie w jakiej napisałam i na zimno...
    bo sądząc po niektórych komentarzach to chyba nie
    ale mogę się mylić
    Komentarz
  • kropka75, 2010-01-12 13:38:18
    kropka75
    1
    W przeróżnych formach jadłam buraki, ale ta pasuje mi najmniej. Z octem, z kwaskiem, z chrzanem - ok, ale ze śmietaną nie potrafię się przekonać. Podchodziłam do nich parę razy i nic z tego... Jadam w restauracjach, tzn. poskubię widelcem, czasem próbuję gdzieś w tzw. gościach, ale nic się nie zmienia... Zjadliwe po prostu.
  • earring, 2010-02-04 16:38:24
    earring
    2
    Bardzo dobra sałatka, próbowałam )
  • hania811, 2010-02-04 17:39:14
    hania811
    2
    Ja jadłam i tak jak kocham buraczki, tak w tej wersji nie znoszę.
    Dałam jednak 5 bo jeśli komuś taka wersja odpowiada ten przepis na pewno nie zawiedzie, dobre proporcje i wszytsko co trzeba podane w składzie.
    Do tego zdjęcie jest.
    Myślę że jak ktoś lubi buraki ze śmietaną może śmiało korzystać.

  • Sherrie, 2010-02-13 10:00:35
    Sherrie
    2
    jadlam wczoraj- pycha!
  • Berlinianka, 2010-02-14 09:38:30
    Berlinianka
    A ja nigdy chyba takich nie jadłam. Kocham buraczki z chrzanem, tj. ćwikłę, a pod inną postacią nikt nawet nie próbował w moim domu robić, bo po co skoro zawsze jest chrzan w lodówce? Tu chyba są starte na grubych oczkach? Mamy w piwnicy dużo słoików z burakami, ale chyba wszystkie są starte na papkę, do ćwikły, nadają się?
    Komentarz
  • paula78, 2010-03-02 21:35:51
    paula78
    3
    Pyszna i przez nią przypaliłam garnek ale było warto
  • HAMALIELKA, 2010-03-08 00:29:08
    HAMALIELKA
    1
    Przyznam,że bardzo lubię buraczki, w szczególności jak zaznaczył złosliwiec - w sam raz do tradycyjnego polskiego obiadu, aczkolwiek nigdy nie jadłam ich w połączeniu ze smietaną.
  • Smynio, 2010-03-08 01:17:17
    Smynio
    2
    Niby tak proste, takie popularne a jak pyszne - widać po ilości wpisów - sama jestem z tych, którzy uwielbiają takie buraczki i wg identycznego przepisu robię od lat - zazwyczaj na ciepło. Obydwa warianty- na ciepło i na zimno są smaczne. Niebo w gębie
  • nAtaL!a, 2011-10-06 23:25:10
    nAtaL!a
    ze smietana jeszcze nie probowałam, przepis do wypróbowania
    Komentarz
  • Veteran, 2011-12-23 22:14:40
    Veteran
    U mnie buraki na zimno do obiadu to dodatek. Ale te mnie nie przekonują nawet jako dodatek, dla mnie śmietana "gryzie się" z burakami. Jak na obiad za mało.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem