Sałatka szparagowa

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2010-08-14
  • Sałatka szparagowa

Składniki:

  • sól (sos)
  • pieprz (sos)
  • szparagi [500 g] (zielone)
  • szynka [150 g]
  • jajka [2 szt.] (na twardo)
  • ogórek konserwowy [2 szt.] (nieduże)
  • majonez [2 łyżki] (na sos)
  • śmietana [3 łyżki] (na sos)
  • cukier [1 szczypta] (na sos)

Przygotowanie:

Szparagi ugotować, ostudzić. Pokroić na 1,5 - 2 cm kawałki.
Szynkę, jajka i ogórki pokroić w drobną kostkę, wymieszać ze szparagami.
Dodać sos, delikatnie wymieszać. Schłodzić.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z rzodkiewek

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką