Smażony ser

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-08-14
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Smażony ser
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Smażony ser

Składniki:

Przygotowanie:

Ser pokroić na grube plastry.
I tak :
1. ser obtaczamy w mące
2. w jajku (z przyprawami)
3. bułka
4. w jajku (z przyprawami)
5. i ponownie w bułce.
Dbamy o to by krawędzie były dobrze pokryte.
Chodzi o to, aby panierka zabezpieczyła ser przed rozlaniem się na patelni jak się będzie topił.

Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni, ale na wolnym ogniu, tak aby panierka się nie spaliła, a ser się roztopił.
Podawać ciepłe, polane np. sosem tatarskim, z frytkami i surówką z kapusty.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • ewelline, 2010-08-15 06:23:13
    ewelline
    A ser salami jest półtwardym serem nie twardym ;P

    Ja od dziecka uwielbiam smażony ser właśnie w taki sposób, po za tym ja uwielbiam sery

    A ser smażony to chyba ulubione danie mojej młodszej siostry seroholiczki
    Komentarz
  • renarde, 2010-08-18 14:59:10
    renarde
    pyszne, ale jak pomyślę ile w tym jest tłuszczu...
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe