Przecieraki z boczkiem i białym serem

autor: , kategoria: kluski , dodano: 2010-08-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Przecieraki z boczkiem i białym serem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Przecieraki z boczkiem i białym serem

Składniki:

  • sól
  • mąka
  • boczek wędzony (dodatek)
  • cebula (dodatek)
  • ser biały (dodatek)
  • ziemniaki (ilość wg uznania i potrzeb)
  • jajka [1 szt.]

Przygotowanie:

Ziemniaki zetrzeć na tarce. Odcisnąć z nich trochę soku, lecz nie cały.
Następnie dodać mąkę, tyle by powstało w miarę gęste ciasto, oraz jajko.
Zagotować posoloną wodę.
Z ciasta odrywać małe kawałki i wrzucać na gotującą się wodę.
Gotować aż kluski wypłyną na wierzch wody.

Przecieraki podawać z zesmażonym boczkiem z cebulą oraz z pokruszonym białym serem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pierogi leniwe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką