Przecieraki z boczkiem i białym serem

autor: , kategoria: kluski , dodano: 2010-08-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Przecieraki z boczkiem i białym serem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Przecieraki z boczkiem i białym serem

Składniki:

Przygotowanie:

Ziemniaki zetrzeć na tarce. Odcisnąć z nich trochę soku, lecz nie cały.
Następnie dodać mąkę, tyle by powstało w miarę gęste ciasto, oraz jajko.
Zagotować posoloną wodę.
Z ciasta odrywać małe kawałki i wrzucać na gotującą się wodę.
Gotować aż kluski wypłyną na wierzch wody.

Przecieraki podawać z zesmażonym boczkiem z cebulą oraz z pokruszonym białym serem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe