Naleśniki z mięsem mielonym

autor: , kategoria: naleśniki, dodano: 2010-08-17
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym

Składniki:

Przygotowanie:

1. Składniki ciasta naleśnikowego miksujemy.
2. Na rozgrzany olej wkładamy mięso mielone. Do usmażonego mięsa dodajemy fasolę czerwoną, kukurydzę, przyprawy i przecier pomidorowy(ciągle dusimy).
3. Smażymy naleśniki.
4. Farsz dajemy na brzeg naleśnika, następnie zwijamy (wg uznania).
5. Dekorujemy serem żółtym i pietruszką

    Śr. ocena: 4.88 / recenzji: 4
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Susanna, 2010-08-17 18:05:12
    Susanna
    0
    Przepis konkretny i rzeczowy. Bardzo lubię naleśniki z mięskiem mielonym (często zamawiam w naleśnikarni) ale jakoś do tej pory nie wypróbowałam jeszcze. Czas to zmienić. Ja bym tylko te naleśniczki przypiekła od spodu na patelni - będą takie lekko chrupiące
  • vild, 2010-08-17 20:38:37
    vild
    smacznie wygladaja
    susanna ma racje, nie wiem, bo nie piszesz...czy faktycznie na koniec je zapiekasz??
    Komentarz
  • marronelle, 2010-08-18 08:09:10
    marronelle
    0
    Przygotowuję takie naleśniki bez fasoli i kukurydzy - zawsze wychodzą pyszne! Prosty i bardzo smaczny przepis.
  • Agnes!84!!, 2010-08-18 08:23:32
    Agnes!84!!
    Też takie lubię. Nie zapiekam ich ale to według uznania..
    Komentarz
  • kropka75, 2010-08-18 09:11:48
    kropka75
    -3
    Bardzo interesujące danie. Co prawda nie jadam kukurydzy z mięsem, ale poza tym bardzo ciekawe. Na pewno skosztuję, mężowi będzie bardzo smakowało, bo on jest kukurydzożerny.

  • lasoa, 2010-08-18 10:57:28
    lasoa
    Nie zapiekam pod koniec. Ale odgrzewając można zapiec
    Komentarz
  • anemeon, 2010-08-18 17:08:00
    anemeon
    dzisiaj zapodam je TŻ-towi
    Komentarz
  • Rosalind Elle, 2011-06-08 12:19:27
    Rosalind Elle
    Bardzo fajny przepis! Na pewno spróbuję jeszcze w tym tygodniu. Jednak na końcu całość podpiekę w piekarniku - będą bardziej zarumienione i będzie gwarancja, że wszystkie będą odpowiednio ciepłe
    Komentarz
  • pinaplesss, 2012-03-11 17:48:16
    pinaplesss
    -1
    Nie trafiło w moje podniebienie, za duże stężenie przecieru pomidorowego, lepiej go rozrzedzic woda czy bulionem i odparowac. Ale daje 5 gwiazdek, bo przeciez chodzi o danie, mojemu TZ smakowalo bardzo i był zachwycony

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Pizza dietetyczna na cieście twarogowym
  • Mniam: 9
    Banoffee - ciasto bananowe z toffee
  • Mniam: 1
    Ślimaczki - mini pizze
  • Mniam: 9
    Amerykańskie ciasteczka z czekoladą

Zamknij