Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Naleśniki z mięsem mielonym

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2010-08-17
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Naleśniki z mięsem mielonym

Składniki:

Przygotowanie:

1. Składniki ciasta naleśnikowego miksujemy.
2. Na rozgrzany olej wkładamy mięso mielone. Do usmażonego mięsa dodajemy fasolę czerwoną, kukurydzę, przyprawy i przecier pomidorowy(ciągle dusimy).
3. Smażymy naleśniki.
4. Farsz dajemy na brzeg naleśnika, następnie zwijamy (wg uznania).
5. Dekorujemy serem żółtym i pietruszką

    Śr. ocena: 4.88 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki pl: jak zrobić naleśniki

Komentarze

  • Susanna, 2010-08-17 18:05:12
    Susanna
    0
    Przepis konkretny i rzeczowy. Bardzo lubię naleśniki z mięskiem mielonym (często zamawiam w naleśnikarni) ale jakoś do tej pory nie wypróbowałam jeszcze. Czas to zmienić. Ja bym tylko te naleśniczki przypiekła od spodu na patelni - będą takie lekko chrupiące
  • vild, 2010-08-17 20:38:37
    vild
    smacznie wygladaja
    susanna ma racje, nie wiem, bo nie piszesz...czy faktycznie na koniec je zapiekasz??
    Komentarz
  • marronelle, 2010-08-18 08:09:10
    marronelle
    0
    Przygotowuję takie naleśniki bez fasoli i kukurydzy - zawsze wychodzą pyszne! Prosty i bardzo smaczny przepis.
  • Agnes!84!!, 2010-08-18 08:23:32
    Agnes!84!!
    Też takie lubię. Nie zapiekam ich ale to według uznania..
    Komentarz
  • kropka75, 2010-08-18 09:11:48
    kropka75
    -3
    Bardzo interesujące danie. Co prawda nie jadam kukurydzy z mięsem, ale poza tym bardzo ciekawe. Na pewno skosztuję, mężowi będzie bardzo smakowało, bo on jest kukurydzożerny.

  • lasoa, 2010-08-18 10:57:28
    lasoa
    Nie zapiekam pod koniec. Ale odgrzewając można zapiec
    Komentarz
  • anemeon, 2010-08-18 17:08:00
    anemeon
    dzisiaj zapodam je TŻ-towi
    Komentarz
  • Rosalind Elle, 2011-06-08 12:19:27
    Rosalind Elle
    Bardzo fajny przepis! Na pewno spróbuję jeszcze w tym tygodniu. Jednak na końcu całość podpiekę w piekarniku - będą bardziej zarumienione i będzie gwarancja, że wszystkie będą odpowiednio ciepłe
    Komentarz
  • pinaplesss, 2012-03-11 17:48:16
    pinaplesss
    -1
    Nie trafiło w moje podniebienie, za duże stężenie przecieru pomidorowego, lepiej go rozrzedzic woda czy bulionem i odparowac. Ale daje 5 gwiazdek, bo przeciez chodzi o danie, mojemu TZ smakowalo bardzo i był zachwycony

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem
  • Mniam: 1
    Bezglutenowe muffiny piernikowo-powidłowe