Chiński sos do ryb

autor: , kategoria: sosy, kuchnia chińska / wietnamska , dodano: 2010-08-18
  • Chiński sos do ryb

Składniki:

  • cebula biała [1 szt.]
  • sok z cytryny [1 szt.]
  • cukier [2 łyżeczki]
  • bulion warzywny [1 łyżka]
  • sos sojowy [2 łyżki]
  • mąka ziemniaczana [1 łyżka]
  • sól (i pieprz, do smaku)
  • woda [2 szklanki]

Przygotowanie:

Cebulę drobno posiekać. Zagotować bulion w 1,5 szklaki wody, dodać cebulę, sos sojowy, cukier i pieprz. Całość gotować na małym ogniu. Rozprowadzić mąkę ziemniaczną w 0,5 szklanki wody, następnie dodać do wywaru i stale mieszając gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Na koniec dodać sok z cytryny i ewentualnie szczyptę soli do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Doskonały do ryby pieczonej bądź gotowanej.

Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z kurczakiem i warzywami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem