Chiński sos do ryb

autor: , kategoria: sosy, kuchnia chińska / wietnamska , dodano: 2010-08-18
  • Chiński sos do ryb

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę drobno posiekać. Zagotować bulion w 1,5 szklaki wody, dodać cebulę, sos sojowy, cukier i pieprz. Całość gotować na małym ogniu. Rozprowadzić mąkę ziemniaczną w 0,5 szklanki wody, następnie dodać do wywaru i stale mieszając gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Na koniec dodać sok z cytryny i ewentualnie szczyptę soli do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Doskonały do ryby pieczonej bądź gotowanej.

Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem