Kebabczeta bułgarskie

autor: , kategoria: z mięs mieszanych, kuchnia bałkańska , dodano: 2009-12-04
  • Kebabczeta bułgarskie

Składniki:

Przygotowanie:

Oba rodzaje mięsa wymieszać, wbić jajko, dodać żółtko, wsypać mąkę ziemniaczaną, starannie wyrabić, aż masa będzie spoista. Doprawić ją solą, zmiażdżonym czosnkiem, pieprzem, czubricą i natką pietruszki. Wstawić do lodówki na 1 godz. Zwilżonymi dłońmi uformować podłużne kotleciki. Smażyć w dużej ilości oleju albo – jeszcze lepiej – opiekać na domowym lub ogrodowym grillu. Podawać z zimnymi sosami typu keczup.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem