Podgrzybki na grzankach

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-08-21
  • Podgrzybki na grzankach

Składniki:

Przygotowanie:

Grzybki starannie oczyścić i pokroić w średniej grubości plasterki. Umyć i osuszyć 6 dużych liści salaty. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Wrzucić pokrojone grzybki o posypać ziołami prowansalskimi (ok 1/2 łyżeczki). Rozetrzeć ząbki czosnku i dodać do grzybków. Całość doprawić do smaku zwykłą solą i czosnkową oraz białym i czarnym pieprzem. Przyprawione grzybki smażyć przez około 10 minut.


Kromki bułki skropić oliwa i opiec na złoto w piekarniku. Następnie każdą kromkę posmarować cienką warstwą kremowego serka topionego. Na wierzchu szybko ułożyć grzybki (nie powinny wystygnąć). Grzanki posypać parmezanem i natychmiast podawać na liściach sałaty.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem