Podgrzybki na grzankach

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-08-21
  • Podgrzybki na grzankach

Składniki:

  • grzyby [25 dag] (prawdziwki lub podgrzybki)
  • bułka pszenna (12 kromek)
  • serek homogenizowany [2 op.]
  • ser parmezan [5 dag]
  • sałata [1 główka]
  • oliwa z oliwek [3 łyżki]
  • czosnek [2 ząbki]
  • zioła prowansalskie
  • sól czosnkowa
  • sól
  • pieprz biały
  • pieprz czarny

Przygotowanie:

Grzybki starannie oczyścić i pokroić w średniej grubości plasterki. Umyć i osuszyć 6 dużych liści salaty. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Wrzucić pokrojone grzybki o posypać ziołami prowansalskimi (ok 1/2 łyżeczki). Rozetrzeć ząbki czosnku i dodać do grzybków. Całość doprawić do smaku zwykłą solą i czosnkową oraz białym i czarnym pieprzem. Przyprawione grzybki smażyć przez około 10 minut.


Kromki bułki skropić oliwa i opiec na złoto w piekarniku. Następnie każdą kromkę posmarować cienką warstwą kremowego serka topionego. Na wierzchu szybko ułożyć grzybki (nie powinny wystygnąć). Grzanki posypać parmezanem i natychmiast podawać na liściach sałaty.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta