Cukinia i bakłażan w cieście

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, dieta dr Dukana (białkowa, protal) , dodano: 2010-08-21
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cukinia i bakłażan w cieście
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cukinia i bakłażan w cieście
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cukinia i bakłażan w cieście
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cukinia i bakłażan w cieście
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cukinia i bakłażan w cieście
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cukinia i bakłażan w cieście

Składniki:

Przygotowanie:

Cukinie obieramy i kroimy w plasterki 0,5cm. Bakłażana tak samo, ale bez obierania. Solimy z obu stron i odkładamy, aby wypuściły sok.

W tym czasie resztę składników miksujemy. Powinna wyjść konsystencja jak na naleśniki, może troszkę gęstsza. Rozgrzewamy dobrze patelnię. Warzywa maczamy w cieście i smażymy na odrobinie oleju/oliwy po obu stronach aż do zarumienienia.
Podawać na zimno lub ciepło.


U mnie na zdjęciu razem z polędwiczkami wołowymi w sosie czosnkowym (inne moje przepisy)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • kropka75, 2010-09-02 08:08:38
    kropka75
    Nie oceniam, bo bardzo nie lubię połączenia warzyw z ciastem naleśnikowym. Zresztą mięs w takiej panierce też nie lubię.
    Ale ładnie wyglądają, ciasto się dobrze trzyma. Takie racuszki wyszły.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem