Pomidorowa z makaronem

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-08-22
  • Pomidorowa z makaronem

Składniki:

Przygotowanie:

Do garnka z zimną wodą wkładamy skrzydełka, gotujemy, zbierając w międzyczasie szumowinę.
Kiedy będzie już czysto wrzucamy kostki i włoszczyznę - marchewki w talarki, seler i pietruszka w całości.
Gotujemy do miękkości.

Włoszczyznę wyjmujemy, skrzydełka obieramy.
Przecier pomidorowy rozrabiamy z nabierką rosołu, wlewamy do garnka.
Śmietanę starannie roztrzepujemy z 2 łyżkami mąki i dolewamy 2 nabierki zupy, mieszamy i wlewamy do garnka. Doprawiamy 2-3 łyżeczkami cukru i solą.
Dorzucamy mięsko, chwilkę jeszcze gotujemy, ale nie doprowadzamy już do wrzenia.

Gotujemy ulubiony makaron - u nas fale.
Kto lubi może posypać z wierzchu koperkiem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • ewelline, 2010-08-22 13:59:04
    ewelline
    Już druga zupa pomidorowa dziś. Twoja jakaś wybrakowana, gdzie liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ??? no i z kapusta? kapustę lepiej na sałatkę wziąć cebula podpalana na palniku?? nie lepiej zeszklić na patelni??
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-08-22 15:15:57
    Sensuel
    Eweline...cebula podpalana na płomyku np. z 4 goździkami nadaje zupełnie inny smak zupie.Ale ja to daję tylko i wyłącznie do rosołu drobiowo-wołowegp.
    Komentarz
  • Aguu, 2010-08-22 16:46:18
    Aguu
    Rzecz gustu - ale ze stwierdzeniem, że jest 'wybrakowana' nie mogę się zgodzić.
    Nie znoszę zup napchanym ziołami i przyprawami.
    Moja jest na pysznym, słodkawym dzięki kapuście i marchewce rosołku.
    A skarmelizowana na palniku cebula nadaje wywarowi specyficzny smak.
    Osobiście uważam za chybione ocenianie przepisów, których się nie wypróbowało, tym bardziej stwierdzeniami typu 'wybrakowana'.
    Komentarz
  • ewelline, 2010-08-22 20:14:21
    ewelline
    Przyznam, ze pochopnie oceniłam Twój przepis
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-08-22 20:35:06
    Sensuel
    eweline...dlatego ja wychodze zawsze z założenia,ze za nim się oceni jaką potrawę/przepis to o ile się nie zna smaku tego dania to należy je wcześniej wypróbować.
    Dużo osób jest takich które oceniają coś bez spróbowania i nie znając smaku.
    Komentarz
  • ewelline, 2010-08-22 21:25:17
    ewelline
    rzadko oceniam niewypróbowane przepisy, zgłosiłam komentarz do moderacji bo fakt ze 3 gwiazdki mogą być krzywdzące w tym przypadku
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe