Masełko czosnkowe

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-08-22
  • Masełko czosnkowe

Składniki:

Przygotowanie:

Ok pół godziny przed przygotowaniem wyjąć masło z lodówki aby zrobiło się miękksze. Najlepiej użyć małego masła roślinnego. Na taką ilość rozdrobnić ok 5 ząbków czosnku. Dodać łyżeczkę soli i wszystko razem wymieszać. Podawać z pieczywem z grila.
Pycha !

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 11

Komentarze

  • Sensuel, 2010-08-22 20:37:08
    Sensuel
    2
    Też tak robię jak mam czas i chęci.Bo najczęściej kupuję gotowe .Ale bardzo lubię i najczęściej daję do ziemniaków.
  • koszatniczka320, 2010-08-22 21:02:56
    koszatniczka320
    2
    Również uwielbiam robić masełko czosnkowe, jednak płaska lyżeczka soli na całą kostkę to troche za mało wg mnie.
    Robiłyście kiedyś masełko z przyprawą do masła? spróbujcie! wychodzi przepyszne i do tego 1łyżeczka cząbru na pół kostki masła, mmmm
  • Kalinka259, 2010-08-22 21:25:22
    Kalinka259
    Oczywiście każdy przyprawia wg własnego uznania

    Nie próbowałam z przyprawą ale może kiedyś spróbuje
    Komentarz
  • Susanna, 2010-08-23 11:49:38
    Susanna
    3
    Ja próbowałam z przyprawą do masła - świetne ale jednak co swoje to swoje Osobiście nie przepadam za masłem roślinnym ale generalnie przepis taki jak mój (zamieściłam podobny w moim przepisie na łososia), dodaje jeszcze coś zielonego np. szczypiorek albo pietruchę A przyprawy do smaku to wiadomo, że wg. uznania. Jedni wolą więcej czosnku - drudzy mniej. Tak samo z solą
    To masełko też wspaniale pasuje do pstrąga i do rybek w kostkach
  • ImmortalLover, 2011-03-31 09:30:04
    ImmortalLover
    1
    Mega pyszne zwłaszcza do grzanek

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe