Cebula nadziewana kaszanką

autor: , kategoria: z mięs mieszanych, kuchnia polska , dodano: 2010-08-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cebula nadziewana kaszanką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cebula nadziewana kaszanką
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cebula nadziewana kaszanką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cebula nadziewana kaszanką

Składniki:

Przygotowanie:

Cebule należy obrać, ściąć wierzchy i wydrążyć, pozostawiając dwie pierwsze warstwy miąższu. Najlepiej wyciąć środek do połowy nożem i resztę od dołu wypchnąć. Niektórzy najpierw gotują cebulę, jest wtedy zdecydowanie łatwiej ją wydrążyć jednak traci ona swój kolor i smak.

Wyjęty miąższ siekamy i podsmażamy na oleju (lubię podczas smażenia doprawić go solą i pieprzem). Kaszankę wyjmujemy z osłonek i kroimy w plastry, dodajemy do podsmażonej cebuli. Przyprawiamy solą, pieprzem, koperkiem i majerankiem. Smażymy razem ok 2min często mieszając.

Ogórka kroimy w kosteczkę.

Wydrążone cebule napełniamy kaszanką i układamy na blaszce. Pieczemy 10-15min w temp 200'C. Po wyciągnięciu posypujemy posiekanym ogórkiem i odrobiną koperku.

Cebule można przyrządzić również na grillu, kładąc je na aluminiowej tacce, grillując je ok 20min.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • portier, 2010-08-30 18:01:03
    portier
    1
    tą wersję również miałem okazję przetestować, jest niczego sobie ale wg mnie lepsza jest wersja Z cebulką od tej W cebulce
    zdecydowanie dłuzej się ją robi, dlatego na szybko polecam tą drugą

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem