Polędwiczki wieprzowe z jabłkami

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2010-08-24
  • Polędwiczki wieprzowe z jabłkami

Składniki:

  • polędwiczki wieprzowe [2 szt.]
  • jabłka [4 szt.]
  • cebula biała [2 ] (lub według gustu)
  • czosnek [3 ząbki]
  • sos sojowy
  • mąka pszenna
  • pieprz czarny
  • majeranek
  • przyprawa warzywna
  • ocet balsamiczny

Przygotowanie:

Polędwiczki wieprzowe kroimy w ok 2 cm plastry po czym rozbijamy je delikatnie ręką/pięścią. Marynujemy w sosie sojowym, czosnku i w pieprzu. Zostawiamy na kilka godzin.
Polędwiczki obtaczamy w mące, smażymy i dodajemy do gotującego się bulionu. Następnie na tej samej patelni podsmażamy jabłka pokrojone w ćwiartki lub ósemki z cebula pokrojona w piórka. Dodajemy do polędwiczek i dusimy wszystko do miękkości. Jabłka powinny się rozgotować tworząc delikatny sos. Doprawiamy majerankiem i octem balsamicznym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Gotujmy Maliny pod kruszonką

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem