Polędwiczki wieprzowe z jabłkami

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2010-08-24
  • Polędwiczki wieprzowe z jabłkami

Składniki:

Przygotowanie:

Polędwiczki wieprzowe kroimy w ok 2 cm plastry po czym rozbijamy je delikatnie ręką/pięścią. Marynujemy w sosie sojowym, czosnku i w pieprzu. Zostawiamy na kilka godzin.
Polędwiczki obtaczamy w mące, smażymy i dodajemy do gotującego się bulionu. Następnie na tej samej patelni podsmażamy jabłka pokrojone w ćwiartki lub ósemki z cebula pokrojona w piórka. Dodajemy do polędwiczek i dusimy wszystko do miękkości. Jabłka powinny się rozgotować tworząc delikatny sos. Doprawiamy majerankiem i octem balsamicznym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe