Studnia

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-08-27
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Studnia
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Studnia
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Studnia
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Studnia

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto:

Margarynę roztopić, dodać cukier i kakao, wodę i mieszać 6-7 minut na gazie. Odstawić i ostudzić. Dodawać po 1 żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem i ubijać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Piec 180 st. C ok 40-45 minut.

Wydrążyć środek ciasta, zostawiając na spodzie i po bokach ciasto o szerokości 1,5 - 2 cm.

Utrzeć krem ze składników podanych wyżej, dodać pokruszony środek ciasta i bakalie (ja dodałam m.in. wiórki kokosowe).

Przełożyć przygotowany krem do wydrążonego wcześniej ciasta.

PIEC 1 DZIEŃ WCZEŚNIEJ ;-)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe