Jabłka do potraw z drobiu

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2010-08-27
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jabłka do potraw z drobiu
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Jabłka do potraw z drobiu

Składniki:

Przygotowanie:

Przepis na 2 litrowe słoiki.

Zalewa:
- 1 l wody
- 35 dag cukru
- pół łyżeczki soli
- łyżeczka kwasku cytrynowego z czubkiem

Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Jabłka poukładać w słoikach, dodać przyprawy.
Na jeden litrowy słoik: 2 goździki, 4 ziarna ziela angielskiego i 4 ziarna pieprzu.
Ugotować zalewę i zalać nią owoce. Słoiki zakręcić i pasteryzować przez ok 20-25min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Sensuel, 2010-08-28 10:47:59
    Sensuel
    Ciekawy pomysł.A jakie zastosowanie mają potem te jabłka??Do czego ich używasz?Piszesz,że one są do mięs z drobiu....ale w jaki sposób?
    Wstaw jakiś przepis z zastosowaniem tego specyfiku
    Komentarz
  • ewelline, 2010-08-28 11:31:54
    ewelline
    Jabłka jako dodatek do ciepłych mies, może być nawet dekoracja, woda z tych jabłek można podlewać kurczaka w takcie pieczenia. To jest słodka marynata wiec nie każdemu będzie smakowała.
    Komentarz
  • ewelline, 2010-08-28 11:51:07
    ewelline
    zaznaczyłam za mało kalorii
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem