Pizza z zapiekanym majonezem

autor: , kategoria: pizze , dodano: 2010-08-30
  • Pizza z zapiekanym majonezem

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i rozdrobnione drożdże. Zrobić wgłębienie, dolać oliwy z oliwek i trochę rozcieńczonego z wodą ciepłego mleka (2/3 szklanki mleka i wody połączonych razem, mi wyszło po 9 łyżek z każdego) oraz cukier i wyrabiać ciasto dodając stopniowo mleko z wodą. Następnie odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a następnie rozwałkować i przełożyć do blaszki. Na ciasto dać majonez (Napisałam, że 3 łyżki, ale ilość może być dowolna, najlepiej dać troszkę na brzegi, wtedy będzie smaczniejsze (; ).
Pokrojone pieczarki podsmażyć z posiekaną cebulą, doprawić przyprawami i podusić na średnim ogniu. Pieczarki dać na ciasto i udekorować dowolnymi składnikami, np: papryką, kukurydzą i szynką. Na koniec na pizzę kładziemy ser żółty lub mozzarellę.
Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok 20 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe