rurki ze szpinakiem

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-08-31
  • rurki ze szpinakiem

Składniki:

  • ser twarogowy [20 dag]
  • szpinak [50 dag]
  • ser parmezan [10 dag] (starty)
  • makaron [25 dag] (rigatoni)
  • mąka [2 łyżki]
  • masło [4 łyżki]
  • mleko [1 szklanka]
  • przyprawa do spaghetti bolognese
  • jajka [2 szt.]
  • sól

Przygotowanie:

1.rozgrzewamy 2 łyżki masła wrzucamy rozdrobniony szpinak na patelnie i szybko podsmażamy.
2.Twaróg rozgniatamy dodajemy szpinak połowę parmezanu,ugotowane i posiekane jajka mieszamy doprawiamy do smaku .
3.makaron lekko obgotujemy odcedzamy i napełniamy przygotowanym wcześniej farszem
4.stapiamy resztę masła w rondelku wsypujemy mąkę i lekko zasmażamy mieszając wlewamy mleko (jeśli ktoś chce może być też odrobina wytrawnego białego wina) gotujemy na małym ogniuaż sos zgęstnieje.wtedy go przyprawiamy
5. Naczynie natłuszczamy polewamy 1/2 sosu układamy rurki polewamy resztą sosu sypiemy resztą parmezanu i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 180st.C. na 30 min

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kokosanki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką