rurki ze szpinakiem

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-08-31
  • rurki ze szpinakiem

Składniki:

Przygotowanie:

1.rozgrzewamy 2 łyżki masła wrzucamy rozdrobniony szpinak na patelnie i szybko podsmażamy.
2.Twaróg rozgniatamy dodajemy szpinak połowę parmezanu,ugotowane i posiekane jajka mieszamy doprawiamy do smaku .
3.makaron lekko obgotujemy odcedzamy i napełniamy przygotowanym wcześniej farszem
4.stapiamy resztę masła w rondelku wsypujemy mąkę i lekko zasmażamy mieszając wlewamy mleko (jeśli ktoś chce może być też odrobina wytrawnego białego wina) gotujemy na małym ogniuaż sos zgęstnieje.wtedy go przyprawiamy
5. Naczynie natłuszczamy polewamy 1/2 sosu układamy rurki polewamy resztą sosu sypiemy resztą parmezanu i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 180st.C. na 30 min

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe