Szarlotka delicja

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-09-02
  • Szarlotka delicja

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto:
Maka + 1margaryna + 2zółtka + 1jajo cale + pół szkl. cukru + 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Wszystko razem zagniatamy dzielimy na trzy czesci i pieczemy placki. Ja dodaje jeszcze łyżke śmietany ciasto wychodzi lepsze bardziej kruche.

Masa serowa:
ser przekrecić przez maszynkę utrzeć z cukrem i jajkami zagotować. Dodać budyń rozmieszany w 1/2 szkl mleka i dodać łyżkę margaryny.


Masa jabłkowa:
1Kg jabłek rozsmażyć lub dać jabłka ze słoika (ja daje 2 słoiki duże) dodać galaretkę wisniowa i gotować aż się galaretka rozpuści.

Przekładać: placek+masa serowa+placek+masa jablkowa+placek+polewa

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe