Podwójnie czekoladowe

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2010-09-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Podwójnie czekoladowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Podwójnie czekoladowe
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Podwójnie czekoladowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Podwójnie czekoladowe

Składniki:

  • jajka [6 szt.]
  • kakao [1 łyżka]
  • proszek do pieczenia (pół łyżeczki)
  • czekolada gorzka [2 szt.]
  • cukier [1 szklanka]
  • mąka (pol szklanki)
  • masło [1 szt.]
  • polewa czekoladowa
  • czekolada mleczna [1 szt.]
  • śmietana kremówka [1 szt.]

Przygotowanie:

Ubić białka i dodać do piany żółtka, mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao.

Roztopić dwie gorzkie czekolady z masłem (najlepiej w kąpieli wodnej) i dodać do wcześniej przygotowanej masy.

Blachę wyłożyć papierem, piec ok. 20 minut.

Polewa: zagotować śmietanę (niecałe pół szklanki) z mleczną czekoladą.
Polać ciasto

Można przygotować to na mniejszej blaszce niż ta na rysunku wtedy ciasto będzie wyższe :))

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: rafaello bez pieczenia

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta