Faszerowana papryka

autor: , kategoria: dania z ryżu , dodano: 2010-09-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowana papryka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowana papryka

Składniki:

Przygotowanie:

Często jak gotuję zupę, to wyciągam trochę warzyw i coś z nich przygotowuję, np. nadzienie do papryk czy robię z nich sałatkę jarzynową:) Równie dobrze, jako nadzienie można zrobić to z surowych warzyw.

Paprykom odkrawamy "czapeczki" i kroimy w kostkę.

Parówki gotujemy a następnie (jak przestygną;)) kroimy.
Ryż gotujemy.
Warzywa tj. marchewkę, pietruszkę i selera możemy ugotować lub nie i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Dodajemy czapeczki papryk. Chwilę podsmażamy. Dodajemy parówki (jeśli ktoś chce wersję wege, to można ominąć ten składnik;)).
Dodajemy ugotowany ryż.

Jak wszystko się połączy i podpiecze nakładamy do papryk i zapiekamy ok. 10 min. w kombiwarze (lub piekarniku). Wtedy papryka suuuuper pysznie mięknie dzięki ciepłemu nadzieniu, ale jest także na tyle chrupiąca, że łatwo się ją kroi.

Robię to danie jak mam gości, bo ładnie wygląda, jest pyszne i szybkie.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • niewolnica21, 2012-08-28 19:34:15
    niewolnica21
    0
    Przepiś łatwy, szybki, zdrowy i mało kaloryczny nawet z parówką . Jest to niecodzienne i smaczne danie , wyglądające ładnie które można podać gdy mamy np. niespodziewanych gości

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe