Roladki schabowe z farszem pieczarkowym

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2010-09-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Roladki schabowe z farszem pieczarkowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Roladki schabowe z farszem pieczarkowym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Roladki schabowe z farszem pieczarkowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Roladki schabowe z farszem pieczarkowym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Roladki schabowe z farszem pieczarkowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Roladki schabowe z farszem pieczarkowym

Składniki:

Przygotowanie:

Kotlety robijamy tłuczkiem. Solę z dwóch stron, a pieprzę z jednej.
Pieczarki myjemy i drobno kroimy.
Cebulę obieramy i drobno kroimy.
Na patelnię dajemy trochę masła lub margaryny. Ja używam takiej w płynie ;)

* jak smażę cebulę lub pieczarki to niegdy nie używam oleju do tego.Wg mnie na maśle lub margarynie cebulka nie przypala się i jest miękka i szklista.

Na roztopione masło daję cebulę i pieczarki. Solę i pieprzę i daję trochę przyprawy do ziemniaków (patent Pysi ;) ) i mieszam. Podsmażam aż do miękkości.

Na rozbitego kotleta układam trochę farszu.
Na farsz kładę kawałek sera (widac na zdjęciu o jaki kawałek mi chodzi).
Może to być ser żółty lub topiony taki w batonie. Oby nie był za miękki, aby można było go przeciąć a nie posmarować, bo z tym to będzie problem.

Kotleta zwijamy jak roladkę.
Obtaczamy w jajku rozbełtanym i bułce tartej i smażymy standardowo, aż panierka nam się ładnie zezłoci.

Może to nie jest jakieś danie typu WOW...!, ale dla mięsożerców myślę, że jest to fajna odmiana na zjedzenie schaboszczaka.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Sensuel, 2010-09-04 15:26:11
    Sensuel
    Ser oczywiście nie ma być brie.Sam się wprosił na listę składników.
    Komentarz
  • AlicjaH, 2010-10-08 21:33:21
    AlicjaH
    pychotlikość ;-) na listę ulubionych i do zrobienia
    Komentarz
  • anshe, 2010-11-17 09:51:45
    anshe
    -2
    Standardowo smażąc...może sie nie usmażyć...przynajmniej ja mam zawsze problem, więc zawsze taką roladkę wkładam do naczynia żaroodpornego i do piekarnika
  • Sensuel, 2010-11-17 11:30:04
    Sensuel
    Ty masz problem,a ja go nie mam .Smażę standardowo na patelni i zawsze jest OK .
    Komentarz
  • Mademoiselle_Pauline, 2010-11-17 13:30:02
    Mademoiselle_Pauline
    Na małym gazie wszystko się idealnie usmaży.
    Muszę spróbować, choć dla mnie samej nie chce mi się gotować
    Komentarz
  • ardo03, 2010-12-28 20:58:58
    ardo03
    0
    Ja smażyłam i jeszcze dodałam trochę masełka w środek. Wyszło wyśmienite i smażone na patelni.
  • Centaureaa, 2011-09-28 15:31:53
    Centaureaa
    2
    pycha! zrobiłam dziś na obiad mięso tylko odrobinę twarde więc następnym razem po usmażeniu podleje trochę wodą i będę dusić. Cała rodzinka zadowolona! ja również mimo że jestem osobą która za schabem nie przepada "bo żyłyy":P daje 5
  • Centaureaa, 2011-09-28 15:33:06
    Centaureaa
    a! i ja do farszu dodałam też trochę czerwonej papryki
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem