Pikantna zupa ziemniaczana

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-09-04
  • Pikantna zupa ziemniaczana

Składniki:

  • cebula biała [1 szklanka] (posiekana)
  • papryka czerwona [1 szklanka] (posiekana)
  • czosnek [3 ząbki] (utarty)
  • ziemniaki [2 szklanki] (posiekane)
  • pomidory [1 szklanka] (posiekane)
  • woda [4 szklanki]
  • olej [2 łyżki]
  • sok z cytryny [1 łyżka]
  • pietruszka (posiekana)
  • papryka (przyprawa)
  • sól
  • pieprz czarny

Przygotowanie:

Na oleju z małą ilością wody udusić posiekaną cebulę, posiekaną paprykę i czosnek. Dodać pozostałą ilość wody i resztę składników (oprócz pietruszki i soku z cytryny), a następnie gotować całość przez 30 minut Na samym końcu gotową zupęskropić cytryną. Podawać posypane pietruszką.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa czosnkowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem