Muffinki z malinami i białym serem

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2010-09-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinki z malinami i białym serem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinki z malinami i białym serem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinki z malinami i białym serem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Muffinki z malinami i białym serem

Składniki:

Przygotowanie:

W jednym naczyniu wymieszać: 2,5 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, szczyptę soli, 1 łyżeczkę cukru waniliowego.

W drugim naczyniu wymieszać: 100 g masła ( rozpuszczonego) , 1,25 szklanki jogurtu naturalnego i 2 jajka.

Do pierwszej miski dodać składniki z drugiej miski i wymieszać.

Ser biały, żółtko i 3 łyżeczki płaskie cukru waniliowego i jedną łyżkę cukru białego, wymieszać.

Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami. Papilotki wypełnić do połowy ciastem, ułożyć parę malin i położyć łyżkę masy serowej. (papilotki powinny być wypełnione do 3/4 wysokości)

Piec w 175 stopniach przez 25 minut.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 14

Komentarze

  • ewelline, 2010-09-08 02:03:30
    ewelline
    Piec w 175 stopniach przez 25 minut (zapomnialam dopisać :/)
    Komentarz
  • Phynn, 2010-09-08 08:41:30
    Phynn
    jejku jak one cudownie wyglądają ! cudeńka.
    przepis klarowny, nie widzę innej możliwości niż wypróbowanie go ;-)
    Komentarz
  • Patucha, 2010-09-08 09:12:41
    Patucha
    dodaję do ulubionych, w weekend wypróbuję, to wtedy ocenię, ale zapowiada się smakowicie
    Komentarz
  • jo@, 2010-09-11 17:22:30
    jo@
    Właśnie zrobiłam. Nie miałam malin, ale dałam po łyżeczce powideł śliwkowych. Pyszne. Dzięki
    Komentarz
  • Susanna, 2010-11-02 18:13:08
    Susanna
    Ja też dodaję do ulubionych i postaram się w najbliższym czasie wypróbować Zamiast "żywych" malin można tez dodać frużelinę - pyszna sprawa
    Komentarz
  • zuzzi, 2011-01-08 11:16:11
    zuzzi
    0
    Zamiast malin dodałam żurawinę. Z muffinkami stało się to, co podejrzewałam- nie urosły. Zrobiły się zakalcowate. Dlatego 4 gwiazdki. W smaku dobre, ale bez rewelacji.
  • hannika, 2013-10-02 10:36:51
    hannika
    Może ci nie wyrosły, bo w przepisie są podane 2 łyżeczki proszku do pieczenia, a w sposobie przygotowania już ich nie ma. Dodałaś? Planuję zrobić, ale zakalców nie lubię i teraz mam obawy czy wyjdą :P
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem