Kotleciki w zalewie

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-09-08
  • Kotleciki w zalewie

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na zalewę razem wymieszać, czosnek przecisnąć przez praskę, ma powstać gęsta masa. Piersi pokroić w paski o szerokości 4cm i dodać do zalewy. Przykryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki.
Na drugi dzień wyjąć z lodówki i obtoczyć w mocno pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju i niewielkim gazie żeby panierka się nie przypaliła.
Dla niecierpliwych zalewe można wstawić minimum na 4 godziny do lodówki lecz polecam wersję pierwszą ponieważ wszystkie składniki się przegryzą i kotleciki są soczyste!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • milejdi206, 2010-09-08 14:15:24
    milejdi206
    czas 15min + 12h w lodówce
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe