Kotleciki w zalewie

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-09-08
  • Kotleciki w zalewie

Składniki:

  • musztarda [1 łyżeczka]
  • jajka [1 szt.]
  • czosnek [2 ząbki] (duże)
  • pieprz czarny [0.5 łyżeczki]
  • płatki kukurydziane [250 g]
  • olej [125 ml] (opcjonalnie)
  • zioła prowansalskie [3 łyżki]
  • pierś kurczaka [2 szt.] (podwójne)
  • majonez [4 łyżeczki]

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na zalewę razem wymieszać, czosnek przecisnąć przez praskę, ma powstać gęsta masa. Piersi pokroić w paski o szerokości 4cm i dodać do zalewy. Przykryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki.
Na drugi dzień wyjąć z lodówki i obtoczyć w mocno pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju i niewielkim gazie żeby panierka się nie przypaliła.
Dla niecierpliwych zalewe można wstawić minimum na 4 godziny do lodówki lecz polecam wersję pierwszą ponieważ wszystkie składniki się przegryzą i kotleciki są soczyste!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: gruszki z serem pleśniowym

Komentarze

  • milejdi206, 2010-09-08 14:15:24
    milejdi206
    czas 15min + 12h w lodówce
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką