Gyros z kapustą kiszoną

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2010-09-08
  • Gyros z kapustą kiszoną

Składniki:

  • ogórek konserwowy [3 szt.] (duże)
  • cebula biała [2 szt.] (średnie)
  • kapusta kiszona [40 dag]
  • majonez [5 łyżek]
  • keczup [5 łyżek]
  • wołowina [1.3 kg] (lub wieprzowina)
  • kukurydza konserwowa [1 op.] (z puszki)
  • przyprawa warzywna [1 łyżeczka] (wegeta)

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę posypać wedetą upiec. Po lekkim przestudzeniu ułożyć na talerz mięso polać ketchupem. Ułożyć kukurydzę i polać majonezem posypać pokrojonymi w mała kosteczkę ogórkami i cebulą. Polać ketchupem całość przykryć kapusta kiszoną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kapustą pekińską

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką