Pakora Masala

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2010-09-08
  • Pakora Masala

Składniki:

  • kalafior
  • brokuł
  • papryka
  • kurkuma [0.5 łyżeczki]
  • kminek [0.5 łyżeczki]
  • curry [1 łyżeczka]
  • olej
  • mąka [1 szklanka] (z ciecierzycy lub pszenna)
  • pieczarki
  • woda [1 szklanka]

Przygotowanie:

Z mąki, przypraw i wody robimy ciasto.

Różyczki kalafiora, brokuła, plastry cukinii, papryki, pieczarki (lub inne warzywa wg uznania) zanurzamy w cieście (nie powinno spływać z warzyw) i wkładamy do głębokiego, gorącego tłuszczu.
Smażymy na złoty kolor.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Gotujmy Maliny pod kruszonką

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta